sâmbătă, 11 aprilie 2009

Calea Lui...nu calea mea - Martin Lloyd-Jones-

Redau 3 ganduri ce m-au cercetat din cap. 6 " O licărire de speranţă":
" De nu ne-ar fi lasat Domnul ostirilor o mica ramasita, am fi ajuns ca Sodoma , si ne-am fi asemanat cu Gomora". Isaia 1:9
1. Oamenii Il scot pe Dumnezeu vinovat pentru starea actuala a lumii, insa Pacatul merita pedeapsa distrugerii totale.
2. Oamenii sunt complet incapabili de a face ceva pentru mantuirea lor.
3. Oamenii nici macar nu pot starni in ei insisi dorinta dupa Dumnezeu. (Martin Lloyd-Jones).


A predicat pentru ultima oara în 1980 la Barcombe Baptist Chapel. A încetat din viaţă la 1 Martie 1981.
Martyn Lloyd Jones a fost considerat unul din ultimii predicatori metodisti,viaţa sa fiind marcată de o profundă aplecare spre profunzime în două domenii: profunzimea doctrinei biblice şi profunzimea unei experienţe spirituale vitale. A apărut doar o singură dată la televizor. Într-un interviu, a fost întrebat de ce nu este de acord să predice live la televiziune, la care a raspuns:” Ce aş face dacă Duhul Sfânt ar veni peste mine şi m-ar stăpâni?”

J.I.Packer : Predicile sale veneau „cu forţa unui soc electric, făcând cel puţin unul dintre ascultatori să aibă un sentiment mai profund al prezenţei lui Dumnezeu, aşa cum n-a mai făcut nici un alt om pe care-l cunoscuse până atunci”.

John Piper : „ Mereu şi mereu el lupta pe două fronturi: pe de o parte împotriva intelectualismului mort, formal, instituţionalizat, iar pe de altă parte, împotriva sentimentalismului superficial, orientat spre distracţie, concentrat asupra omului. El a văzut situaţia disperată a lumii fără Cristos şi fără speranţă, precum şi o Biserica fără puterea de a o schimba.
O aripă a Bisericii făcea din ţânţarul nostru intelectual – armăsar,iar o alta înghiţea cămila compromisului evanghelic sau a învăţăturii carismatice neglijente.
Pentru Lloyd Jones singura speranţă era trezirea istorică, care-L avea pe Dumnezeu în centru.”

"Calea lui Dumnezeu, nu a noastră", de Martin Lloyd-Jones

Sursa Editura: Perla suferintei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

You may leave a message.May God Bless you!

Care este teologia ta?

Powered By Blogger
Blogosfera Evanghelică