marți, 18 martie 2008

autoritatea vine din slujire




















Dumnezeu este cel care in cer Isi va cladi si consolida o Imparatie bazata pe jertfire.

Doar cei care pe pamant s-au sacrificat in dragoste pentru altii vor fi slujiti din nou la masa de Mirele ISUS CHRISTOS.

Va las cateva versete si ganduri despre conducerea slujitoare, sa servesti pe altii dupa Modelul Christic.

2 corinteni 3:5-6

Nu ca noi prin noi insine suntem in stare sa gandim ceva ca venind de la noi. Destoinicia noastra, dimpotriva, vine de la Dumnezeu, care ne-a si facut in stare sa fim slujitori ai unui legamant nou, nu al slovei, ci al Duhului; caci slova omoara, dar Duhul da viata".

SLUJIREA IN BISERICA LUI ISUS HRISTOS ESTE O LUCRARE SPIRITUALA

Slujirea in Biserica lui Isus Hristos este o lucrare spirituala. Fiindca ea este esentialmente o "cladire spirituala" a lui Dumnezeu si Duhul Sfant este energia ce o opereaza, lucrarea de slujire a ei trebuie sa fie spirituala. Lucrarea Duhului Sfant este o lucrare de slujire spirituala. Pentru ca ceea ce facem in Biserica sa-i fie de folos, sa dureze in timp si sa fie pe placul lui Dumnezeu, lucrarea noastra de slujire a ei nu poate fi decat spirituala!"

"Munca religioasa poate fi indeplinita si de oameni care nu au darurile Duhului, chiar foarte bine si cu pricepere. Insa munca destinata sa ramana in vesnicii poate fi indeplinita doar prin Duhul cel vesnic."

A. W. Tozer (1897-1963)

"Reusita in slujire se poate astepta doar de cei nascuti in mod supranatural si care au fost salvati supranatural, sunt intariti supranatural si calauziti supranatural. Doar asa suntem creati supranatural pentru o lucrare ce a fost pregatita supranatural si care se poate implini doar supranatural" L. L. Legters

PENTRU A PUTEA SLUJI (LUI DUMNEZEU SI SEMENILOR NOSTRII)…ESTE NEVOIE SA MURIM FATA DE SINE, sa ne smerim…

"In inima fiecarui crestin exista o cruce si un tron, iar acesta (crestinul) se afla pe tron pana ce se pune pe cruce. Daca refuza cruce, ramane pe tron. Poate ca aceasta este explicatia caderii si lumescului multor credinciosi din zilele noastre. Vrem sa fim mantuiti dar insistam ca doar Hristos sa moara. Fara cruce nu are loc detronarea noastra si ca prin urmare moartea. Ramanem regii nostri din nevazuta Imparatie a sufletului omenesc purtandu-ne minuscula coroana cu demnitatea unor cezari, cand de fapt ne condamnam singuri la sterilitate spirituala si rusine" (A.W.Tozer - 1897-1963)

"Daca vei trai pentru slujirea semenilor tai, vei fi negresit strapuns de multe suferinte caci ci se va raspunde cu o nerecunostinta mai josnica decat cea a unui caine. Ti se rasplati cu asprime si cu fatarnicie, iar daca motivatia ta este dragostea pentru semenii tai, vei fi curand istovit in batalia vietii. Dar daca sursa slujirii tale este dragostea pentru Dumnezeu, atunci, nici nerecunostinta, nici un pacat, nici un inger sau nici un diavol, nu te pot impiedica de la a-ti sluji aproapele, indiferent de cum te trateaza. Poti sa-ti iubesti aproapele ca pe tine insuti, dar nu din mila ci dintr-o precisa atintirea a ta asupra lui Dumnezeu". Oswald Chambers (1874-1917)

F. B. Meyer spunea: "Obisnuiam sa cred ca darurile lui Dumnezeu se aflau pe un raft, asezate unul peste altul, si ca doar daca cresteam in caracter puteam sa ajungem mai usor la ele. Acum insa, cred ca darurile lui Dumnezeu se afla asezate pe un raft, unul sub altul, (unul mai jos decat celalalt) si ca doar daca ma plecam jos si ma smeream indeajuns puteam sa ajung la cele mai bune daruri ale Sale! "

PENTRU CINE SLUJESTI? (o lectie extraordinara despre slujire)

O legenda ne povesteste cum intr-o zi in timp ce umblau ucenicii si-au ales fiecare de pe drum o piatra pe care sa o care pentru Isus. Se spune ca Ioan a ales cea mai mare piatra in timp ce Petru a ales-o pe cea mai mica. Dupa ce au umblat toata ziua pe seara au ajuns la un munte. Fiindca erau insetati si infometati Isus a poruncit ca pietrele fiecarui ucenic sa se transforme in paine! Fiecare ucenic a mancat pe masura pietrei pe care a carat-o pe brate, evident fiind de acum, ca Petru nu s-a saturat. Atunci Ioan i-a dat putin si lui.

Cu un alt prilej Isus este cel ce le cere ucenicilor sa care fiecare o piatra pentru El. De data aceasta Petru a cules de pe jos cea mai mare piatra. Ajungand insa la un rau, pe neasteptate Isus le porunceste tuturora sa-si arunce pietrele in rau. Foarte mirati ucenicii l-au privit intrebatori pe Isus. Atunci Isus i-a intrebat: "pentru cine ati carat de fapt pietrele?"

"Daca doresti sa fii un lider, vei fi repede frustrat, caci foarte putini oameni doresc sa fie condusi. Dar daca tintesti sa fii un slujitor, nu vei fi niciodata frustrat"

Frank F. Warren

"Gata pentru orice" este maxima plina de semnificatie ce sta scrisa pe frontispiciul Uniunii Misionare Baptiste. Ea reprezinta un bivol plasat intre un plug pe de-o parte si un altar, de cealalta.

"A sluji necesita, "a fi gata pentru orice". Insa a "fi gata pentru orice" nu este o formula ce cuprinde doar activitatea. Aceasta poate insemna, "a astepta (fie o ora, sau o viata!), a invata, a rabda, a indura…Nu am putea sa fim gata si pentru oricare dintre acestea daca ne sunt cerute pe ziua de astazi? "

Frances Ridley Havergal (1836-1879)

"Marea Galileii si Marea Moarta sunt formate de aceleasi ape limpezi si racoroase, ce se scurg de pe inaltimile Hermonului si trec prin padurile Libanului. Dar in timp ce Marea Galileii naste frumuseti si duce la fertilitate, Marea Moarta isi merita numele. Care este explicatia? Marea Galileii, da mai departe ce primeste. Marea Moarta retine ce primeste."

Harry Emerson Fosdick (1878-1969)

"Foarte putin daruiesti atunci cand dai din bunurile tale, insa doar atunci cand te dai pe tine insuti daruiesti cu adevarat"

Kahlil Gibran (1883-1931)

"Slujirea care nu te costa nimic, nu este buna la nimic"

John Henry Jowett (1864-1923)

"Nu dau mici lecturi, sau mici donatii. Cand dau, ma dau pe mine cu totul"

Walt Whitman

"Eu, niciodata nu am facut un sacrificiu. Nu s-ar cuveni sa vorbim de sacrificiu atunci cand pomenim marele sacrificiu pe care l-a facut Cel ce a parasit tronul din inalt al Tatalui pentru a se da (sacrifica) pentru noi"

David Livingstone (1813-1873)

"Daca Isus Hristos este Dumnezeu si a murit pentru mine, atunci nici un sacrificiu pe care eu il fac pentru El nu este prea mare"

Charles Thomas Studd (1862-1931)

"Ideea noastra despre sacrificiu (sau slujire) este sa ne fie smuls cu forta ceva ce nu vrem sa dam, si sa suferim multa durere si agonie din aceasta pricina. Insa ideea Bibliei despre sacrificiu (sau slujire) este sa dam din dragoste ce avem noi mai bun"

Oswald Chambers (1874-1917)

"Dumnezeu nu doreste atat de mult ca noi sa facem lucruri neobisnuite (extraordinare) pentru El, cat se asteapta sa facem lucrurile obisnuite (ordinare) (extraordinar) neobisnuit de bine"

William Barclay (1907-1978)

"Cand spunem ca un om face ceva pentru Dumnezeu sau da ceva pentru Dumnezeu, va spun cum este. Este ca si cum un copilas vine la tatal lui spunand, "Taticule, da-mi sase penii sa-ti cumpar un cadou de ziua ta". Bineinteles ca tatal ii da si ca este multumit de cadoul copilului."

C. S. Lewis (1898-1963)

"Dedica-ti ceva din viata ta altora. Darul tau nu va un sacrificiu, ci va fi cea mai imbucuratoare experienta"

Thomas Dooley

"Cel ce vede o nevoie si asteapta sa i se ceara ajutorul arata aceeasi nepolitete ca si cum ar refuza."

Dante Alighieri (1265-1321)

"Cel ce-i slujeste lui Dumnezeu are un stapan bun."

Torriano (C. 1666)

"Cand lucrezi pentru Dumnezeu, poate salariul nu-ti va fi prea grozav, insa nimic nu se poate compara cu pensia"

Anonim

FOARTE IMPORTANT! "Trebuie sa traiesti alaturi de oameni pentru a le cunoaste problemele si alaturi de Dumnezeu pentru a le rezolva"

P. T. Forsyth (1848-1921)

"Este mai de folos sa aprinzi o singura lumanare decat sa blestemi intunericul"

proverb chinezesc

"Viata este foarte asemanatoare tenisului: cel ce serveste bine, rareori pierde"

"La fel cum nimeni nu are dreptul de a duce o asemenea viata de contemplare incat in placerea lui sa uite de slujirea aproapelui, nici un om nu are dreptul sa fie atat de absorbit in activitate incat sa neglijeze contemplarea lui Dumnezeu"

Sfantul Augustin din Hippo (354-430)

"Crestinul care trage la vasle nu are timp sa legene barca"

Austin Alexander Lewis

"Lucratorul crestin trebuie sa fie trimis, el nu-si poate permite optiunea de a merge"

Oswald Chambers

"Cel mai nobil serviciu poate fi pregatit si adus in cele umile imprejurari. Fiul lui Dumnezeu a crescut in har si s-a intarit, in tacere, in asteptare, in umbra, in locurile neobservate, in anii fara intamplari deosebite, in indatoririle cele mai neinsemnate ale vietii".

O inscriptie de pe capela Universitatii Stanford

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

You may leave a message.May God Bless you!

Care este teologia ta?

Powered By Blogger
Blogosfera Evanghelică