luni, 19 noiembrie 2007

By You I'm purified




VA impartasesc una din melodiile mele...preferate, primisem intr-o dupamasa o caseta audio cu muzica crestina de la o misionara americanca in sibiu ..Amy William, * ( God bless her now).Imi amintesc ca am ajuns acasa ..si am ascultat-o pana tarziu ....Dumnezeu imi deschidea inima sa inteleg "DARUL SAU" si nu ceea ce pot eu sa fac pentru El.
El este neprihanirea noastra, sfintirea noastra.
By YOU I'm purified!

Neprihanire inseamna sa-l crezi pe Dumnezeu pe cuvant.
Atunci viata ta reflecta in mod natural credinta ta.
Cand Il crezi pe El cultivi :rabdare in incercari, bucurie in
necazuri, pace in probleme, dorinta de a da si altora din ce ai.

"Deoarece in ea [in Evanghelie] este descoperita o neprihanire, pe care o da Dumnezeu."ideea ca neprihanirea data de Dumnezeu, la care se refera Pavel aici, nu se refera deloc la un statut conferit de Dumnezeu pacatosului, ci are legatura cu o activitate a lui Dumnezeu prin care Dumnezeu Isi extinde suveranitatea Sa asupra intregii lumi prin Hristos. Conform acestei pozitii, expresia "neprihanirea pe care o da Dumnezeu" trebuie inteleasa ca "neprihanirea lui Dumnezeu". E obiectiva. E o neprihanire pe care o are Dumnezeu, nu pe care o da Dumnezeu. In alte cuvinte, in Evanghelie Dumnezeu ne demonstreaza ca El este neprihanit. Atunci cand Isus moare pe cruce, cand El invie din nou dintre morti, Dumnezeu isi justifica scopurile pe care le are pentru poporul Israel. El ne arata ca va scoate din radacini tot raul si nedreptatea din intreaga creatie.

romani 10:3-4 "Intrucat n-au cunoscut neprihanirea pe care o da Dumnezeu, au cautat sa-si puna inainte o neprihanire a lor insisi si nu s-au supus astfel neprihanirii pe care o da Dumnezeu. Caci Hristos este sfarsitul Legii, pentru ca oricine crede in El, sa poata capata neprihanirea."

Filipeni 3:9
"...nu avand o neprihanire a mea pe care mi-o da Legea, ci aceea care se capata prin credinta in Hristos, neprihanirea pe care o da Dumnezeu, prin credinta."

1Corinteni 1:30: "Si voi, prin El, sunteti in Hristos Isus. El a fost facut de Dumnezeu pentru noi intelepciune, neprihanire, sfintire si rascumparare."


Romani 1:17. În urma acestui proces, păcătosul pocăit este considerat neprihănit înaintea lui Dumnezeu, care “îi dă înapoi nevinovăţia”(Iov 33:26 up) şi îl priveşte “ca şi când n-ar fi păcătuit niciodată” Unul dintre adevărurile fundamentale ce trebuie înţelese în acest punct este că această neprihănire nu poate fi “cumpărată” de la Dumnezeu (de exemplu prin fapte bune, sau prin eforturile noastre de a săvârşi faptele legii), ci că ea este DARUL lui Dumnezeu, care nu are nimic de a face cu meritele noastre,performantele noastre sau cu faptele legii: "... căci nimeni nu va fi socotit neprihănit înaintea Lui prin faptele Legii... Dar acum s-a arătat o neprihănire pe care o dă Dumnezeu fără lege - despre ea mărturisesc Legea şi prorocii... şi anume neprihănirea dată de Dumnezeu, care vine prin credinţa în Isus Hristos... căci toţi au păcătuit şi sunt lipsiţi de slava lui Dumnezeu... şi sunt socotiţi neprihăniţi fără plată, prin harul Său, prin răscumpărarea care este în Hristos Isus... Unde este dar pricina de laudă? S-a dus. Prin ce fel de lege? A faptelor? Nu, ci prin legea credinţei. Pentru că noi credem că omul este socotit neprihănit prin credinţă, fără faptele legii. (Romani 3:20-28). "Însă celui ce lucrează plata cuvenită lui i se socoteşte nu ca un har, ci ca ceva datorat, pe când celui ce nu lucrează ci crede în cel ce socoteşte pe păcătos neprihănit, credinţa pe care o are el îi este socotită ca neprihănire. Tot astfel David numeşte fericit pe omul acela pe care Dumnezeu fără fapte îl socoteşte neprihănit."

slava Lui ISUS scumpul nostru Mantuitor.
Doamne iti Multumim pentru Fiul tau..
..EL neprihanirea noastra.!!!
In His Service,
me
Neprihanirea nu se face , ea se primeste!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

You may leave a message.May God Bless you!

Care este teologia ta?

Powered By Blogger
Blogosfera Evanghelică